Recikliranje

Trošak obnove oštećenih ekosustava deset je puta veći od očuvanja. (Tim Kasten, zamjenik direktora UN-a za okoliš)

Recikliranje: kako stari prozori postaju novi.
Milijuni PVC prozora su zastarjeli i više ne zadovoljavaju moderne zahtjeve energetske učinkovitosti. Treba ih zamijeniti. Osim toga, prilikom rezanja profila za nove prozore nastaje PVC otpad vezan uz proizvodnju. Ali što učiniti s tim? S našim zatvorenim ciklusima, uzor smo za brojne industrije. Stari PVC prozori, ali i PVC otpad od proizvodnje prozora recikliraju se. Na taj način osiguravamo uštedu vrijednih resursa. Jer za svaki gram PVC-a koji se ne mora proizvoditi ispočetka, štedi se i nafta i energija za proizvodnju. Najbolja stvar kod našeg recikliranja: to je pravi ciklus, zato što se reciklirana PVC koristi za izradu novih prozora. Snažno smo predani ovom kružnom gospodarstvu.

Recikliranje

Naše rješenje.
Kao član osnivač nacionalne inicijative za recikliranje Rewindo, vraćamo stare prozore u ciklus recikliranja. PVC se prerađuje u visokokvalitetne granule koje koristimo kao reciklirani materijal u našim profilima. Zbog vizualnih razloga i za najkvalitetnije površine, kombiniramo to sa svježim materijalom. Korištenje recikliranog materijala u našim profilima uzrokuje u prosjeku oko 90% manje emisije stakleničkih plinova od konvencionalnog PVC-a.

Učinkovit ciklus: stari PVC
prozori mogu se reciklirati
osam puta.

Recikliranje starih PVC prozora doprinosi čistom zraku: reciklirani materijal smanjuje emisiju stakleničkih plinova u proizvodnji za 90%.

Recikliranje

Za bolji svijet.
S jednim od naših PVC prozora dajete veliki doprinos očuvanju vrijednih resursa za buduće generacije kroz recikliranje. Stari PVC prozori mogu se reciklirati najmanje osam puta. Osim toga, naši su inženjeri optimizirali dizajn i tehnologiju naših prozorskih profila na takav način usmjeren prema budućnosti da se iznimno visoka razina toplinske izolacije postiže s manje materijala. To znači: s novim PVC prozorom, manje CO₂ ispušta se u atmosferu. Tako smanjujete opterećenje okoliša na nekoliko načina: manje otpada, manje štetnih stakleničkih plinova i manje novog PVC-a. A zauzvrat dobivate više udobnosti i više sigurnosti i vrlo izdržljiv proizvod. U teoriji, PVC prozor može se koristiti najmanje 40 godina.

Ovdje saznajte koliko su naši vrhunski prozori održivi – od bez olova kao stabilizatora do sveobuhvatnog recikliranja.

Recikliranje
Recikliranje
Recikliranje
Recikliranje

100% reciklirani prozori kao pilot projekt u Nizozemskoj – više nema otpada