Zvučna izolacija

Zvučna izolacija
Novi prozori. Živite mirnije i zdravije.

Ceste, industrija, željezničke pruge, zrakoplovi: naš svijet postaje sve bučniji. Zbog toga je još važnije ne dopustiti da buka prodre u vaš osobni životni prostor. Jer dokazano vam je muka od buke, čak i ako je više svjesno ne primjećujete. Posljedice mogu biti kardiovaskularne bolesti, živčana pretjerana stimulacija i nedostatak koncentracije. Jedinica za mjerenje glasnoće je razina zvučnog tlaka koja se izražava u decibelima (dB). Više od 30% stanovništva izloženo je stalnoj razini buke iznad 50 dB, čak i dok spava. To je dva i pol puta više od maksimalno preporučenih 20 dB za spavaće sobe. Učinkovita zaštita od buke održivo povećava kvalitetu života.

Ako želite poboljšati zvučnu izolaciju vlastitog doma, prozori su na prvom mjestu. Ovisno o okruženju i izloženosti buci, dostupni su u različitim klasama zvučne izolacije. Najsuvremenija tehnologija prozora s vrlo stabilnim plastičnim profilima i posebnim funkcionalnim staklom osigurava učinkovitu zvučnu izolaciju, omogućujući vam da svakodnevnu buku jednostavno ostavite vani.

Učinkovita zaštita od buke počinje kompetentnim savjetom i savršena je samo stručnom ugradnjom. Jer stvari će za vas biti stvarno tihe samo ako korišteni elementi i kvaliteta ugradnje zadovoljavaju zahtjeve odgovarajuće klase zvučne izolacije. Prozori s visokom vrijednošću zvučne izolacije zbog svoje težine postavljaju značajne zahtjeve na konstrukciju okvira prozora. Statika, stabilnost i otpornost na trganje moraju biti upravo ovdje. Osim toga, prozori i zidanje trebaju biti čisti i nepropusni. Tek tada će mjere zvučne izolacije biti uspješne i time značajno pridonijeti očuvanju vašeg zdravlja.

Što se tiče mjera zvučne izolacije, oslonite se isključivo na vještine profesionalaca. Sveobuhvatne i besplatne savjete o zaštiti od buke možete dobiti od svog lokalnog stručnjaka za izradu prozora.

Dimenzije zvučne izolacije

Pogledajte video