Fensterbau Frontale 2024

Kömmerling ponovno postavlja standarde kao najveći izlagač u Fensterbau Frontaleu 2024, a predstavio se na površini od 1.500 četvornih metara. Fokus nastupa na sajmu bio je usmjeren na temu održivosti okrenutoj budućnosti.
Tvrtka je na impresivan način pokazala da je sada još više usmjerena na zaštitu klime, energetsku učinkovitost, društvenu odgovornost i očuvanje resursa za buduće generacije. Vjeran svom novom sloganu, “Danas za sutra Kömmerling” je na najbolji način kroz stručne skupove, prezentacije i susrete s partnerima i kupcima prezentirao svoju predanost održivom razvoju.

Izdvajamo nekoliko bitnih tema koje su dokaz tome:

Izrađen od 100% recikliranog PVC-a: Kömmerling ReFrame
Uz Kömmerling ReFrame, profine grupa predstavlja prvu seriju profila prozora izrađenu u cijelosti od recikliranog
PVC-a. Ova linija proizvoda orijentirana na budućnost impresionira ne samo svojim ekološki prihvatljivim ciklusom materijala, već i inovativnim dizajnom i visokom otpornošću proCoverTec površinske tehnologije, dodatnog sloja na ReFrame profilima.

Zelena inovacija: biološki pripisani PVC
Prozorski profili izrađeni od biopripisanog PVC-a još su jedan vrhunac Profine Grupe na sajmu. U tom održivom procesu obnovljive sirovine, kao što je etilen na bazi borovog ulja, u potpunosti zamjenjuju fosilne materijale. Ovaj revolucionarni razvoj omogućuje impresivno smanjenje CO 2 za oko 90% u usporedbi s konvencionalnim PVC-om i postavlja nove ekološke standarde u industriji.

Održiva kombinacija aluminija i PVC-a: Kömmerling WarmCore hibridni sustav
Novi Kömmerling WarmCore sustav predstavlja inovativnu kombinaciju PVC-a i aluminija. Ovaj hibridni sustav čini osnovu za razne prozore, zglobna i klizna vrata, kao i sklopive klizne elemente. S PVC jezgrom za optimalnu toplinsku izolaciju i aluminijskim profilima za statiku, dizajn i raznolikost boja, WarmCore postavlja nove standarde u industriji. Istodobno, održivi aspekt je više nego uvjerljiv: PVC jezgra sastoji se od do 100% recikliranog materijala, a aluminijski profili do 90%, što WarmCore čini ekološki svjesnim izborom za moderan život. Još jedan sajam je iza nas, stoga se posebno zahvaljujemo na svim susretima s našim partnerima iz Hrvatske i inozemstva, kao i mnogim zainteresiranim strankama iz industrije prozora koje su nas posjetile izravno na licu mjesta.